El Consell de barri del Gòtic decepciona

CV20091012_1_consell_gotic_02_b
El Consell del Gòtic no aconsegueix apropar els polítics als veins

El gran èxit d’assistència –gairebé 200 persones- no ha servit per compensar la decepció que ha produït l’acte de fundació del Consell de barri del Gòtic. La gran majoria d’intervencions del veïns han fet palès el seu malestar per la degradació del barri,  han rebujat les  formes com s’ha convocat l’acte i s’han queixat per la seva normativa.

Les intervencions dels representants polítics  -amb un discurs de circumstàncies que no ha aportat res- no han ajudat a apropar posicions. Malgrat això l’ofici de la regidora socialista ha aconseguit que els assistents deixin oberta una porta a l’esperança. Itziar Gonzàlez que ha reconegut haver “pagat la novatada”, ha promés que rectificarà el funcionament  del nou organisme que avui s’ha creat per tal que pugui ajudar realment  al barri a millorar.

Gairebé 200 veïns han acudit a la constitució del Consell de barri del Gòtic avui dijous al Centre  Cívic Pati Llimona. Els que han aconseguit entrar a la sala (no hi han capigut tots) han descobert que , contra el que proclamava el cartell de convocatòria,”Fem barri amb la teva participació”, el dret de vot estava restringit d’acord amb la corresponent normativa que, segons s’ha explicat des de la mesa, figura en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.  “No tenim aquesta publicació com a llibre de capçalera”, ha ironitzat una veïna, molt aplaudida. 

Altres veïns han questionat que  les dues reunions del Consell a l’any que l’Ajuntament ha previst  puguin ajudar  realment a millorar  l’estat d’un barri que “ha esdevingut un parc temàtic en el que no s’hi pot viure”.  Pràcticament totes les intervencions han estat un catàleg de queixes, que com ha afirmat un veí, han estat “sistemàticament ignorades pel districte”. La part més positiva ha estat la correcció de totes les intervencions: malgrat que s’han deixat ben clares les postures tothom ho ha fet amb un envejable i, tal com van les coses al país, sorprenent, nivell de respecte democràtic.

Anuncis

One thought on “El Consell de barri del Gòtic decepciona

  1. No ens queda més remei que anar reiterant el nostre malestar “any rera any” i òbviament amb tota l’educació que siguem capaços, però no sabríem quin qualificatiu adjudicar a la frase de la Regidora “he pagat la novatada” perquè ja porta un temps fent de l’ofici i ja sap, ho hauria de saber, que hi han coses que no es poden fer, encara que hi tingui el dret.

    D’altra banda, alguns veïns tenim la impressió que Ciutat Vella és com un abocador on tot i cap i on tot està permès i els que hi vivim, solament tenim el dret d’anar-nos queixant en privat, i de tant en tant en públic cada cop que per diferents vies ens assabentem que es convoca alguna reunió.

    Anirem seguint el desenvolupament d’aquest Consell de Barri, a veure si es converteix en una bona eina de gestió, perquè els veïns som els primer que volem que el barri funcioni.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s