Ocupes a la Plaça Vila de Madrid

 

El propietari d'aquesta finca qualificava d'ocupes als seus llogaters. Ara ho podrà dir amb raó.

 

No parem. Després de la inauguració del petit museu a la plaça Vila de Madrid, de les obres de remodelació de la Plaça, i de les del carrer Canuda, ja hi ha una altra novetat. El primer edifici que a Espanya va tenir el trist honor de fer sortir a la llum el concepte de mobbing immobiliari ha estat ocupat aquesta matinada.

Després d’anys d’estar buida, aquesta finca situada entre l’edifici de l’Ateneu Barcelonès i l’Hotel Citadines, s’anava deteriorant per l’abandonament de propietaris i autoritats. Fa una estona hi han acudit els bombers per tal de comprovar l’estat de l’edifici. A fora hi ha una discreta pero continua presència d’efectius de la policia de paisà. La darrera llogatera i el seu fill, veïns de tota la vida, van perdre el seu habitatge per una sentència judicial que va posar fi a anys de lluita i a pressions de tota mena, algunes molt desagradables. Ho van haver de suportar enmig de la passivitat municipal i l’ajut dels veïns i diverses associacions del barri, crítiques amb l’actuació de l’Ajuntament, especialment en els anys en els que va ser regidora de Ciutat Vella la senyora Katy Carreras.

Territori del mobbing immobiliari

Una altre finca abandonada (només hi quedava una llogatera) del carrer d’en Bot va ser ocupada fa tres o quatre  setmanes per un grup de joves. Aquest altre edifici es troba devant de la planta comprada per l’alcalde de Santa Coloma, recentment detingut. Aquest local de més de 300 metres quadrats (que  té la seva entrada per Portaferrissa) va ser  embargat recentment  per ordre del jutge. En el seu moment, 2006, va costar -ens va costar als ciutadans, seria més exacte dir-, 3,3 milions d’euros. 

El carrer d’en Bot es va anar buidant de veïns per diverses causes. Una obra de la finca del costat  va malmetre una de les  finques i va ocasionar un llarg calvari als llogaters, que finalment no van poder tornar a casa  seva. En altres casos els pisos s’han anat substituïnt per pisos de lloguer més o menys clandestins.

Alguns intents de mobbing immobiliari, que  van ser denunciats en el seu moment  (de 2001 a 2005) per diversos mitjants, com El Pais en el cas  Piera, o El Triangle, entre  d’altres, i reflectits en el programa 30 Minuts de TV3 titolat “Pressions  a domicili”, finalment no van reixir per la solidaritat veïnal.

Aquests fets s’enmarcaven en un context de forta especul.lació immobiliària, en la que hi participaven desde dubtoses promotores amb seus a paradisos fiscals, fins a càrrecs polítics, com s’ha vist recentement. Axò, explicaria, a judici d’alguns veïns, la “inexplicable permissivitat de la que han gaudit fins ara el mobbing immobiliari i les activitats relacionades”.


Anuncis

2 thoughts on “Ocupes a la Plaça Vila de Madrid

  1. Muy Buenas, escribo en nombre de los Ocupantes para darle las gracias. Nos gustaria conocerte y explicarte el proyecto que tenemos. Estas invitado a venir a nuestra casa y tomar un té. Para cualquier cosa tienes nuestro mail.
    Muchas Gracias y
    Saludos atentos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s