Seguim demanant els 7 punts per la dignitat de la Plaça

Ahir 13/01/2010 es va fer a la Plaça una assemblea de veïns i veïnes on es va acordar continuar amb la demanda a la Regidoria de Districte dels 7 punts bàsics que demanem, incrementant si cal la denúncia pública:

1.- Tanca alta al perímetre de la gespa amb horari d’obertura diürna.
2.- Solució a la recollida d’escombraries.
3.- Solució dels problemes crònics d’incivisme.
4.- Manca de bancs i seients públics.
5.- Construcció d’una àrea de jocs infantil.
6.- Futur de les parades del carrer Canuda.
7.- Accesibilitat al Passatge de la Rambla.

Segons la darrera reunió amb la Regidora, i després d’escoltar les nostres reclamacions, es va comprometre a convocar una nova reunió la setmana del 25 de gener, en aquesta ocasió amb propostes concretes damunt de la taula.

A l’espera d’aquesta reunió i dels seus resultats, continuarem difonent la problemàtica de la Plaça fins que les reclamacions siguin ateses.

Assemblea de veïns i veïnes de la Plaça de la Vila de Madrid

Anuncis

2 thoughts on “Seguim demanant els 7 punts per la dignitat de la Plaça

  1. Soy vecino de la plaza des de hace 7 años y estoy de acuerdo en que la gestión de la plaza es muy mejorable, pero ¿cerrar la plaza con una valla? Seria como tener una jaula en lugar de un espacio abierto. Es una verdadera pena que las movilizaciones vecinales vayan en este sentido restrictivo.

    1. No és restrictiu demanar que els nens puguin jugar a la plaça sense perill sanitari. Ni demanar racionalitat en la utilització dels recursos públics. Tampoc ho és demanar transparència en els costos d’un manteniment groller i impossible de sostenir. Al revés, el dret a la llibertat de la majoria demana la creació d’un espai de ciutadania responsable en el que hi capiguem tots. Es evident que això ha de limitar forçosament el “dret” dels incívics a malmetre els espais públics, i dels proxenetes a utilitzar l’espai públic com a bordell nocturn per les pobres joves africanes explotades. També és evident que exigir transparència contra la corrupció i la desídia municipal molesta a qui està acostumat a no donar comptes i encara més a qui se n’ha beneficiat. Ampliar a la resta de la gespa l’actual tancament nocturn (no tota la plaça) és una decissió inevitable. No serà una gàbia. No s’hi tancarà a ningú. És una práctica habitual a moltes ciutats europees -també a Barcelona-, en les que durant el dia es poden portar els nens a jugar, els vells poden llegir el diari, etc. Aquesta demanda forma part d’una estratègia general de la ciutadania que tracta d’impedir que la degradació d’aquesta plaça segueixi progressant, com la de les Rambles i tota Ciutat Vella…
      Aquesta lluita no s’arrenglera amb posicions dictatorials i restrictives del passat. És coherent amb la necesitat de recuperar el futur per a la gent. En el terreny de l’urbanisme això demana civisme, transparència, participació, responsabilitat. I amb això s’hi pot estar desde les posicions llibertàries fins a les conservadores.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s