Se’ns pixen al damunt i diuen que plou

N’hi ha que no n’acaben d’aprendre mai, i sempre cometen l’error de considerar curt de gambals al seu interlocutor. Una mostra?, la convocatòria feta per la Regidoria de Districte (enllaç), després de la reunió feta el passat desembre (enllaç), fruit de diverses sol·licituds i després de l’emprenyament creixent del veïnat.
La resposta a 7 punts mesurats i creiem, justos, és l’intent de disgregar la proposta, separar els diferents elements que la formen, “oblidar” allò que no interessa o que no es vol abordar. Donar caramelets a qui estaba demanant un tortell.
La Plaça pot tornar a repetir els problemes crònics de cada primavera i estiu si no s’actua ara, proposant solucions duradores i no tornant a repetir experiments que ja s’han demostrat inútils, i tornar a esperar que sigui massa tard.
Un parell de reaccions als mitjans de comunicació d’avui mateix: El Punt aquí i Barcelona TV, aquí.
Aquesta és la resposta que hem tramés a la Regidoria:


“Benvolguda Itziar i Esperança,

Reunits amb caràcter d’urgència els veïns i veïnes de la Plaça de la Vila de Madrid, tant els qui van poguer assistir a la reunió anterior, com alguns dels que no hi van poguer assistir, i comentat el mail que ens heu tramés, us fem saber, amb còpia al mail de la Regidora, les següents valoracions:

1.- Després de les reunions mantingudes, pensem que és el moment de propostes concretes als problemes plantejats, de manera conjunta.

2.- Que les 7 propostes que fem, analitzades, madurades i consensuades pels veïns amb prou temps, formen part d’una proposta per dignificar la Plaça i que eviti amb antel·lació els problemes crònics que pateix qüotidianament i els que es produeixen durant els períodes de bon temps (primavera i estiu).

3.- Que els 7 punts que teniu damunt de la taula pendent de resoldre tenen un punt principal al voltant del qual hi penjen la resta, que és la instal·lació d’una tanca de protecció de la Plaça (de manera similar a altres recintes de Barcelona i del mateix barri), que inclogui en el seu perímetre les instal·lacions del Museu, que tinguin horari d’obertura coincident amb el propi Museu i dotat del servei de seguretat adient.

4.- Que no tenim cap intenció de discutir de manera segregada els punts que formen part de la nostra proposta, al considerar que formen part d’una proposta única.

5.- Que per parlar de “comunicació fluïda”, primer cal donar alguna resposta als 7 punts plantejats i arribar a acords consensuats amb els veïns, sinò, l’únic que s’haurà fet és un “ordeno y mando”.

6.- Que ahir mateix i mentre es feia una entrevista per a BTV i El Punt, els mateixos “agents cívics” van veure com un grup de persones amb gossos obrien la reixa provisional, deixaven als gossos empastifar-ho tot i després marxaven tan tranquils, sense que els “agents cívics” els diguessin absolutament res, això només per posar un exemple de l’efectivitat i autoritat d’aquesta figura.

Per tant, i segons es va acordar en la darrera reunió, restem a l’espera d’una convocatòria per a la setmana del 25 de gener perquè ens exposeu les propostes tècniques i les respostes als 7 punts plantejats, en la seva totalitat.

Continuem a l’espera doncs de la vostra convocatòria, que inclogui els diferents temes a tractar”

En representació de l’Assemblea de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Vila de Madrid:

Montserrat Gisbert, Josep Arranz, Pere Fàbregues, Ferran Serrano, Armand Vives, Alfred Comín, Genoveva Jiménez, Ivan Llonell, Lluís Riba i Ivan Bach

Anuncis

One thought on “Se’ns pixen al damunt i diuen que plou

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s