La Regidora sembla que s’hi posa, però sense compromisos ferms

Una delegació dels veïns de la Plaça de la Vila de Madrid es va reunir ahir, a instàncies de la Regidoria de Ciutat Vella, amb els responsables tècnics del Districte per donar una primera resposta a les reivindicacions veïnals de la plaça.

Les prospostes de la Regidoria, a dia d’avui, als set punts plantejats pels veïns i veïnes, són:

Tanca de protecció de la plaça
La Regidora Itziar González assumeix el compromís de tirar-la endavant i de gestionar-ho ella directament, donades les dimensions del projecte.

Recollida d’escombraries
Els contenidors de recollida selectiva estan altre cop tancats des de fa un parell de dies, i s’ha posat en evidència la descoordinació existent, ja que “creien que estaven oberts”. Aprofitant les obres de Canuda, reorganitzaran aquests contenidors. Faran el de vidre més petit i els altres dos més grans, alhora que canviaran les boques per obtenir més capacitat. Igualment reformaran la plataforma on estan ubicats aquests contenidors.
La recollida pneumàtica continuarà tancada mentre durin les obres i estigui la bastida de l’Ateneu, perquè el camió és molt gros i passa molt just. Els horaris de recollida del vidre es faran a hores més prudents. Pel que fa al manteniment de la plaça, informen que estan regant la plaça matí i nit, i escombrant-la de dues maneres diferents durant el dia: manualment, i manualment + màquina.

Accés del Passatge de la Rambla
Informen que quan es va construir no estaven obligats a fer la rampa, però reconeixen que avui dia és obligatòria. Exposen que, si hi ha problemes per a que la propietat de l’hotel Citadines assumeixi les obres, ho faran des de l’Ajuntament directament, almenys fent una rampa en una part del “graó” existent actualement. Reconeixen que hi ha una normativa que obliga a fer rampes a graons mès alts de 20cm., i que aquí, durant molt de temps, “s’ha fet la vista grossa”.

Comunicació amb els veïns i veïnes
A instàncies nostres, s’acorda posar dos plafons informatius provisionals a l’alçada dels contenidors d’escombreries (part nord i part sud de la plaça). Allà hi aniran informant del que s’està fent a la plaça (què passa amb les escombreries, quins projectes hi ha, etc…). Ho actualitzaran d’una manera periòdica quan hi hagi informació per comunicar. Deixaran la informació antiga i posaran la nova en color. També informaran via e-mail als assamblearis de la plaça.

Grups incívics
Diuen que hi estan treballant. Ja han ingressat “involuntàriament” a l’hospital a dos d’ells. Ara mateix es mouen entre la plaça, la Rambla i l’entrada del metro de plaça Catalunya. Hi estan a sobre amb un “programa específic”.

Parc infantil
Ho han passat a Medi Ambient i “ho estan estudiant”, per “si ho fan”, fer-ho bé.

Paradetes
Exposen que creuen que han fet una funció important a la plaça, però que ara és el moment de canviar d’ubicació. Estan estudiant altres alternatives per als paradistes. Com que l’Ajuntament vol refer totalment els usos de la plaça, consideren que els artesans potser ja no tenen gaire cabuda a la plaça actual i futura.

Bancs per seure
N’hi posaran més, al lloc on eren abans, sense treure els que van posar de nous al davant de la necròpoli.

Aparcament de motos
Estudiaran si deixar-les al lloc provisional on són ara, però està tot per mirar, ja que on són ara també són un problema sobretot per la velocitat que porten i la gent gran que hi passeja o surt de casa.

Senyalització del trànsit
La Guardia Urbana “està treballant” en com s’ha d’ordenar el trànsit a la plaça un cop acabades les obres.

Equipaments de les obres de Canuda
Estan ocupant més espai del que els pertoca. Es veu que a cada obra hi ha uns protocols i que és tot molt complexe. L’altre dia va haver un problema al Decathlon i van haver de venir els bombers, i els camions no podien passar per culpa de la situació de tots els trastos de les obres. Ho miraran i procediran a fer el que toqui.

Agents Cívics
Estan a la plaça i per altres llocs del Gòtic. Cada dissabte els passen un parte amb les incidències de la setmana. Manifesten que no hem d’esperar miracles d’aquesta gent (no n’esperem i ja els haviem advertit que no era una solució suficient), però que ells confien molt en la seva funció. Que està clar que el que no ha pogut solucionar la Guardia Urbana, no ho solucionaran els agents cívics.

Trobada de gent gran de la Plaça de la Vila de Madrid
Posaran una partida al pressupost d’aquest any per aquest fet.

Vistes les argumentacions i comentat amb la resta d’integrants de l’Assemblea de Veïns i Veïnes, es fan les següents comsideracions:

1.- Es valora positivament que hi hagi un canvi d’actitud respecte la plaça i se’n vulgui dissenyar un nou plantejament d’usos amb l’acord dels veïns, la qual cosa els ha obligat a mirar-la de manera diferent i més propera als plantejaments veïnals. Fruit d’aquest nou plantejament, ara sí, hi entra el disseny d’una tanca perimetral i la resta de punts que plantejem i que de fet són coherents amb la “nova mirada” cap a la plaça.

2.- Que tot i les aparentment acollides propostes, seguim sense tenir, negre sobre blanc, els compromisos per part de la Regidoria de que es tiraran endavant, ni amb quin calendari d’execució.

3.- Davant del canvi evident d’actitud de la Regidoria respecte a d’altres “èpoques”, però davant també de l’exasperant lentitud i de la falta de concreció i compromís escrit, s’acorda mantenir i impulsar la campanya de denúncia a la plaça, també a través de noves pancartes, que reflecteixin el nou estadi, on, potser “s’escolta”, però de moment no es “fa”, ni es “compromet”, fins que no s’assoleixi un compromís escrit per als set punts i un calendari d’execució.

Gòtic a 3 de febrer de 2010
Assemblea de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Vila de Madrid

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s