Veïns responsables, autoritats distretes

Eduard Elias al carrer Santcliment Foto: Cristina CaldererUn veí del carrer Santcliment de Ciutat Vella, viu amb la intimidació constant d’un grup de traficants que s’apleguen prop del seu edifici. Amb diverses denúncies interposades, el pròxim 22 de març s’enfronta a un primer judici contra un d’aquests joves per amenaça de mort. Fa dues setmanes que va enviar una carta exposant els fets. Des de la regidoria de Ciutat Vella asseguren que ja hi han enviat la Guàrdia Urbana.
L’Eduard Elias fa dos anys que viu al carrer Santcliment. “Em vaig creure el missatge de convivència i multiculturalitat de la regidora de Ciutat Vella, Itziar González“, es lamenta ara amb un to irònic. I és que en aquest petit i curt carrer des de fa temps s’hi reuneixen dos grups de traficants de drogues. Són joves, de “vint-i-pocs anys” que, segons diu, s’hi passen tot el dia. Un d’aquests grups són magribins amb qui els veïns no tenen cap tipus de problemes, però l’altre, “d’autòctons” –que els caps de setmana poden arribar a ser una trentena–, ha convertit el dia a dia de l’Eduard en un malson. “Abans de marxar de casa, he de mirar on són per saber si puc sortir al carrer sense rebre amenaces, escopinades i frases intimidatòries“, explica.
El 4 de febrer va presentar una primera denúncia davant dels Mossos per amenaça de mort i el pròxim 22 de març haurà d’anar a judici. “Vull demanar al jutjat que els testimonis puguin declarar sense que els vegi l’acusat, perquè si no, ningú voldrà declarar“, relata. Després de la primera denúncia, el 17 de febrer va haver de tramitar una altra denúncia perquè l’havien tornat a amenaçar.
Els problemes al carrer són continuats, però sembla que la policia fa els ulls grossos. Almenys, aquesta és la sensació que té aquest veí del carrer Santcliment, que ja ha renunciat a avisar la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra perquè o arriben massa tard o no fan res. La “tolerància” de la policia i la falta de seguretat fan que els veïns acabin callant i visquin amb por. “Estic pagant impostos de Primer Món per viure en un carrer del Tercer Món“, es lamenta, tot assegurant que viure d’aquesta manera tota la vida és impossible. “M’estic plantejant marxar del barri perquè no veig el final del túnel“, assegura, tot recordant que en dos anys ja ha presenciat dues baralles amb pals i navalles entre els dos grups de traficants.

Silenci de la regidora

Una de les últimes decisions que ha pres és enviar una carta a la regidora de Ciutat Vella i a tots els representants dels grups municipals. De moment i després de dues setmanes, l’Eduard només ha rebut el silenci per resposta de part de la regidoria. Allò que més greu li sap és escoltar “el discurs de la senyora Itziar González quan parla d’un oasi de convivència multicultural. Sembla que vulguin negar el problema que hi ha en algunes zones de la ciutat en lloc d’arreglar-ho“.
Des de la regidoria de Ciutat Vella asseguren que “el tema es coneix i està en vies de solució” i que la Guàrdia Urbana ja s’ha posat en contacte amb l’Eduard, amb qui suposadament han quedat de reunir-se el pròxim dimarts 9 de març. Aquesta versió ha estat rebuda amb sorpresa pel veí del carrer Santcliment, que nega qualsevol contacte amb la Guàrdia Urbana i assegura que no ha quedat amb ningú dimarts que ve. De fet, reclama que el seu principal objectiu és arreglar el problema i no entén que des del districte es digui això quan no és cert.
Des del districte recorden que la regidoria Itziar González rep moltes demandes de la ciutadania. Per això recorden que una manera de “rebre una resposta directa” és assistir a les audiències públiques del districte.

(Informació elaborada per Mar Ferrando el 05/03/2010 per a l’AVUI)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s