Paradistes de la Plaça de la Vila de Madrid

Davant les reclamacions del grup de paradistes presents a la Plaça de la Vila de Madrid i amb la voluntat de que no hi hagi malentesos ni que s’intenti utilitzar la mobilització del veïnat per a altres finalitats que no siguin la millora i dignificació de la plaça, l’Assemblea de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Vila de Madrid vol exposar el següent:

En primer lloc, la renovació o no de les llicències periòdiques que atorga l’Ajuntament als paradistes s’han de tenir en compte com a cessions temporals d’un espai públic per a una explotació comercial, i que la seva negociació correspon als interessos comercials d’un grup de paradistes per una banda, i a la funció que se li vulgui donar a un espai públic per part de l’Ajuntament, per l’altra.

En segon lloc, la posició dels veïns no pot passar per entrar en una discussió d’interessos econòmics, legítims, però que s’allunyen de les funcions i objectius dels veïns i veïnes.

En tercer lloc, deixar clar que el veïnat considera imprescindible la recuperació del màxim d’espai públic per als seus veïns i visitants i que no es pot donar per privatitzat un espai que temporalment hagi estat ocupat per un grup de paradistes. En aquest sentit, valorem que l’Ajuntament proposi alternatives als paradistes perquè continuïn desenvolupant les seves tasques comercials i que en cap moment s’hauria de considerar una llicència temporal com un dret adquirit.

Assemblea de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Vila de Madrid

Anuncis

3 thoughts on “Paradistes de la Plaça de la Vila de Madrid

  1. Hola, sóc veïna del barri i he signat el recolzament als artesans.
    Crec que si volem un barri digne i una ciutat digna hem de recolzar a aquest col.lectiu que no fa mal a ningú, son treballadors que es queden sense feina. En aquest moment de crisi no es pot frivolitzar amb aixó.
    La declaració de l’Assamblea de Veïns davant aquest problema no em representa i em consta que no representa a molts veïns i veïnes del nostre barri.

  2. Doncs la meva opinió personal és que la funció que ha de tenir una organització veïnal és la defensa dels seus veïns i la millora de l’espai públic i de totes aquelles accions que serveixin per avançar en aquest sentit. Jo no li demano res més, ni res menys.
    Una altra cosa és que un veí a títol individual pugui tenir un plantejament o un altre respecte de temes concrets, i jo veig que en això no s’hi fica ningú.
    A mi em sembla bé que s’intenti representar a la majoria dels veïns que gaudim/patim/vivim a la plaça, dia i nit, hivern i estiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s