Problemes amb les escombraries?, res home res…

Us transcrivim la resposta de la Regidoria de Ciutat Vella a les constants reclamacions per solucionar al problema de la recollida selectiva d’escombraries:

“Per tal de clarificar el tema de la campanya d’informació porta a porta que s’està realitzant respecte a la recollida de brossa a la plaça de vila de Madrid i segons ens informa el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona, et comento:
Com ja saps, els sistema normal de recollida d’escombraries s’ha vist afectat per les obres de pavimentació i enllumenat del carrer de la Canuda.
Tan bon punt acabin les obres es tornarà a normalitzar el sistema de recollida, es a dir, selectiva (plàstics, vidre i paper a les bústies) i els residus de rebuig a les boques de recollida pneumàtica (bústies grises) i per fer la recollida orgànica s’haurà de treure amb bossa compostable o transparent i deixar-la al peu de les bústies de pneumàtica.
Paral·lelament, la nova contracta de neteja ha implantat la recollida de residus orgànics a tota la ciutat.
Per aquesta raó es va fer una primera campanya de publicitat, i es van ubicar uns punts d’informació a on es podien recollir els cubells marrons, bosses compostables, receptari de cuina i magnètic per la nevera.(al nostre Districte estava a la seu del Districte)
A Ciutat Vella, i en els barris del Raval i Gòtic, s’ha volgut reforçar la campanya d’informació i sensibilització amb un porta a porta informatiu , a on uns educadors ambientals visiten casa per casa totes les llars del Gòtic i el Raval, per informar sobre el sistema de gestió de residus i donar elements de suport per fer el reciclatge a casa (cubell i receptari).S’acaba d’iniciar aquesta campanya al barri del Gòtic, del qual en forma part la Plaça de Vila de Madrid, es per aquesta raó, que tot i la plaça estar en obres, i les boques de selectiva estan inhàbils temporalment, es vol reforçar el missatge de la separació dels residus.

Durant les obres, i només a la plaça Vila Madrid, es col·locarà un contenidor d’orgànica per recollir aquesta fracció i els residus del rebuig es dipositaran al contenidor gris. Per la resta de les fraccions, demanem als veïns la seva col·laboració perquè ho portin als punts de recollida selectiva més propers.
També, volem informar que quan acabin les obres de millora de la Plaça, i fins que no es realitzin les obres d’adequació de les bústies de la recollida pneumàtica, s’utilitzaran les bústies de la recollida pneumàtica per la fracció del rebuig i es deixaran les bosses amb la fracció de l’orgànica a peu de bústia.”.

Proposem continuar deixant als peus de cada contenidor “clausurat” de vidre, cartró i plàstic les bosses amb les escombraries seleccionades. Si l’Ajuntament vol incumplir la separació de residus, que ho faci, però no creiem seriòs demanar a la gent gran de la plaça que s’espabili a trobar contenidors alternatius pel barri.

Anuncis

5 thoughts on “Problemes amb les escombraries?, res home res…

 1. Penso que aquesta informació, arribaria millor als veïns si hi haguessin els plafons informatius i, clar, es fessin servir adequadament.
  O és que ara l’Assemblea ha de passar la informació? Jo diria que no estaria bé prendre la feina i fer-los un lleig als funcionaris…

 2. Hola!

  Ya habia dejado otro post, pero lo vuelvo a escribir por si acaso.
  Estoy preparando un documental y estoy buscando personas que viven en el Barrio Gotico, que suelan recoger basura, por necesidad, por affición, por uso artistico. Será un documental sobre historias de personas que viven el Gotico, y sobre el barrio mismo.
  Si alguien me quiere contar su historia o sugerirme alguna cosa me contacte a este correo: valentinamarangi@gmail.com.

  Muchas gracias
  Valentina

 3. Em quedo sense paraules! Ara pretenen que fem gimkanes per Ciutat Vella per a poder reciclar? Ara pretenen, quan arriba la calor, que deixem la brossa orgànica escampada al carrer? Ara pretenen que fem la seva feina? Ens descomptaran a l’IBI d’aquest any el fet de no poder tenir contenidors com Deu mana? Ens descomptaran a l’IBI d’aquest any l’ocupació i destrossa de la plaça per les obres dels carrers del voltant?

  Cada cop ho veig més clar. Han perdut el nord. Per poca feina que fan, a sobre, malament.

 4. No hem queda clar si un cop arreglat tot fins i tot, les busties de recollida pneumàtica seviran per fracció organica i rebuig ,si acaba així donç sera lo més assenyat,pero fins que no arrivem aqui tenim el merde organitzat.
  Del impost que pagem per la recollida i gestio dels residuos,tranquils no ens descontaran res,ja t’han fet una donacio de bosses compostables i un cubell,una passada!!
  Han de fer molta pedagogia,informar molt i mantenir un servei constant de recollida.

 5. Valentina:

  Hi ha un senyor molt curiós que es dedica de manera voluntària a endreçar de nits els dipòsits de la plaça vila de madrid, per tal que hi càpiguen més coses. De fet es dedica quan pot, perque ara estàn clausurats, com és públic i notori. Ajuda així als empleats municipals i estalvia recursos a la ciutat. O sigui, que si poguessin el fotrien a la pressó perque el seu voluntariat és la última cosa que volen els buròcrates.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s