Ciutat Vella post-Itziar

Quan divendres passat ja ens disposàvem a informar de tres fets curiosos, coincidents i positius per a la Plaça de la Vila de Madrid i ja amb els tous dels dits damunt del teclat, va i truca un veí del Raval per avisar de l’”espantà” de la Itziar. Glups!. Immediatament se succeixen els esdeveniments, motius ficticis, falsos agraïments i més falses encara lloances, quan salta el nom del “substitut” executiu a la Regidoria: Carles Martí. Re-Glups!.

Caurem del foc a les brases?. Poc se li ha d’explicar als històrics de la Plaça, del Gòtic i de Ciutat Vella el que pot significar aquest possible retorn al passat… Se succeix també la rumorologia dels veritables motius de la renúncia: travetes dels companys de govern municipal i del seu propi partit, bloqueig d’iniciatives, falta d’encaix a l’aparell socialista barceloní, interessos polítics més o menys inconfessables, interessos econòmics encara més inconfessables… i si una cosa té Ciutat Vella es veu que és això, interessos, massa interessos. Interns i externs. Polítics i econòmics. Massa interessos creats, o per crear, que fan un còctel explosiu i de difícil gestió.

Bé doncs, i pel que fa a la Plaça de la Vila de Madrid, es respectaran els compromisos adquirits per l’anterior regidora amb la Plaça?, es podrà avançar en la calendarització de les obres a executar?. Tornarem al bloqueig, al NO sistemàtic, a la falta de diàleg?. Incògnites que en molts pocs dies sortiran de dubtes.

Mentrestant, tornem a la passada setmana.

BTV està tirant endavant un reportatge televisiu sobre la vida qüotidiana dels veïns del barri Gòtic. Les dues persones contactades formen, a més, part activa de l’Assemblea i aquesta servirà de punt de trobada comú per desenvolupar la crònica i l’explicació del dia a dia d’un grup de veïns del Gòtic. Una mena de “vides creuades” nostrades. Anirem informant.

L’AVPVM va participar en una reunió de coordinació de diferents entitats del Gòtic (a la seu de l’Associació de Veïns del Barri Gòtic) per parlar de com enfocar la que, en aquell moment, era una possibilitat de nova orientació del Consell de Barri del Gòtic. Sembla que l’anterior Regidora s’havia compromés a anular els acords anteriors pel que fa al nomenament de la Vice-Presidència sense tenir en compte les entitats veïnals i s’havia pactat que aquestes fessin una proposta de nom i de funcionament. A banda de que això, amb la nova situació, pugui quedar en paper mullat, la posició de l’AVPVM era i continua sent molt crítica amb la funció d’aquest nou organisme, a l’interpretar que no deixa de ser una audiència pública “camuflada” sense cap poder decisori ni vinculant i que no fa més que “entretenir” als veïns i a les entitats, absorvint les seves energies, sense que vulgui dir avançar de debó en la participació. Participar vol dir decidir. En qualsevol cas, es valora positivament l’esforç de les entitats del Gòtic per intentar donar la volta a la situació i es manifesta un suport condicionat a una lectura més aprofundida de la proposta que es vol presentar i als nous aires que es respirin a la Regidoria. També s’acull positivament la invitació a formar part de l’Associació de Veïns del Barri Gòtic i de la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, sempre que se’n pugui formar part com a Assemblea de Veïns de la PVM i que es recullin com a pròpies les reclamacions veïnals de la plaça. Anirem Informant.

Finalment, la setmana passada també es va produir la 3ª Assemblea de Ciutat Vella Decideix (dins de la Plataforma Barcelona Decideix organitzada per districtes) i en la què es va acceptar la incorporació de la AVPVM. Aquest mateix dissabte, en l’assemblea de Barcelona Decideix, es va aprobar finalment la data per a la celebració de la Consulta a Barcelona i que serà el proper dia 10 d’abril de 2011, amb la finalitat estratègica de ser la darrera població en celebrar la Consulta i donar temps suficient per mobilitzar els més de 10.000 voluntaris que caldran per dur a terme amb garantia d’èxit aquesta iniciativa, apartidista, transversal i popular i que té com a únic objectiu democràtic que el ciutadà pugui decidir sobre el seu futur. Des de l’AVPVM convidem i animem a tots els veïns i veïnes a participar activament en aquesta iniciativa. Anirem informant.

Tenim llums i ombres davant nostre, de nosaltres dependrà la pressió que en sapiguem fer per reclamar solucions als problemes veïnals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s