El Raval protesta

Els veïns del Raval tenen en aquests moments, i de sempre, molts fronts oberts per solucionar i dignificar el seu barri, però aquests darrers dies i setmanes dues qüestions han centrat la protesta veïnal.

Per una banda, el Consorci d’Educació, amb l’argument de que es vol optimitzar recursos, vol anular l’oferta de batxillerat a diversos Instituts. En concret, l’IES Miquel Tarradell i l’IES Milà i Fontanals han organitzat ja una «passejada», en la qual han participar unes 300 persones, entre professors, famílies i comerciants, pels carrers del Raval en contra de la supressió del batxillerat en el que és un dels dos únics instituts del barri barceloní que ofereix aquest cicle educatiu, entre moltes altres mesures de pressió.
Els manifestants van acompanyar el director de l’institut des de les portes del centre, situat al carrer dels Àngels, fins a la seu del Consorci d’Educació, on, juntament amb altres directors dels centres afectats, es va reunir amb el gerent, Manel Blasco. En acabar la desfilada, es va llegir un manifest signat per més de 60 centres educatius, organitzacions i entitats del Raval. Els representants de l’IES Tarradell, diuen que la supressió d’aquests estudis pot contribuir a la segregació escolar, ja que el fet de no poder cursar-hi aquests cursos podria provocar que les famílies amb més possibilitats ja portin els seus fills a fer l’ensenyament obligatori a altres centres per no haver de canviar-los quan sigui el moment de passar al batxillerat. Així ho han denunciat també al Síndic de Greuges, que, juntament amb les denúncies d’altres centres, ha decidit obrir d’ofici una investigació.

Per altra banda, les cèlebres pancartes amb l’estès missatge de Volem un barri digne que des de fa més d’un any vesteixen desenes de finestres del Raval onejaran dijous vinent a la plaça de Sant Jaume a mans dels veïns que hi estan convocats per la Plataforma Raval per Viure.
La nova concentració, convocada per a les set del vespre, pretén denunciar els casos extrems que ­s’estan vivint en alguns carrers del Raval i l’evolució negativa del barri els últims anys. El detonant ha sigut la ridícula sentència per les amenaces a un veí del carrer de Santcliment (n’hem parlat en aquest bloc) en què els dos c­ondemnats han de pagar unes multes de 90 i 180 euros. Els problemes d’inseguretat (fins a tres morts en les darreres setmanes) i d’incivisme segueixen imperant al barri.
Sobre la coincidència en el temps de la nova concentració amb la dimissió de la regidora del districte, Itziar González, els veïns afirmen que no té res a veure una cosa amb l’altra, encara que es mostren preocupats amb el tema.

Darrere vindrà qui bo et farà, sembla l’eslogan “preventiu” a molts barris de Ciutat Vella.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s