Èxit de la protesta veïnal a l’IES Miquel Tarradell

L’Institut Miquel Tarradell del nostre veí barri del Raval va viure ahir, dia de pre-inscripció de batxillerat, una gran festa. Desenes d’estudiants, de professors i de veïns i veïnes es van aplegar al centre per celebrar que, de moment, es pot continuar estudiant batxillerat en aquest centre, on la majoria dels estudiants són de famílies immigrades.

L’institut, guardonat per la seua tasca exemplar d’integració dels nouvinguts, havia de perdre el batxillerat per motius econòmics. Tan bon punt va saber la notícia la comunitat educativa d’aquest petit centre es va mobilitzar sense defallir i ara en tenim el resultat. Aviat començaran a matricular i tot plegat no haurà passat d’un malson. Un malson, sí, però també una prova, que els xiquets poden haver après de sobres, que callar i acatar no serveix mai de res i que moure’s i denunciar serveix, a vegades, de molt.

El Departament d’Educació havia previst de suprimir aquesta línia de batxillerat per motius econòmics, però la pressió veïnal va aconseguir que es concedís a aquest institut (i a dos més, d’una vintena de centres afectats) un any de pròrroga.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s