Col·lecta veïnal per fer d'acusació contra Millet

Els veïns de Barcelona han iniciat una col·lecta popular per personar-se com a acusació en el judici contra Fèlix Millet i l’ús indegut dels fons de la institució que representa el Palau de la Música. L’objectiu de la iniciativa és refer el bé públic malmès i esbrinar tota la veritat sobre el cas Millet.

La campanya d’autofinançament es fa a través de l’emissió de bons de 50 euros que ja es poden adquirir i que impulsen la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), l’Observatori de Drets Econòmics Socials i Culturals (DESC), i el Centre de Treball i Documentació (CTD), entre d’altres. S’emetran 120 bons retornables (els diners es tornaran quan acabi el procés judicial) i 120 bons solidaris, amb què els ciutadans i entitats que els adquireixin aportaran els diners a fons perdut.

La iniciativa parteix del desig dels veïns de presentar-se com a acusació popular, però el jutge va imposar la presentació d’una fiança de 6.000 euros, que provablement amaga un intent d’evitar la participació directa dels ciutadans en el judici i fugir del control extern, que és precisament el que es vol fer. Aquest cas té moltes ramificacions, també polítiques, i el procediment judicial serà molt llarg i el veïnat volem participar directament per arribar fins al final de tot, cridar els testimonis que calgui, evitar que amb el temps el cas caigui en l’oblit i es tanqui amb un acord que ho tapi tot.

Més informació: http://www.favb.cat

Anuncis

One thought on “Col·lecta veïnal per fer d'acusació contra Millet

  1. Com heu dit, aqui hi ha massa gent que té coses a perdre si es destapa la veritat sobre el cas millet, sobretot dins els grups polítics i econòmics…
    Trobo que aquesta és una molt bona iniciativa, ja que la gent normal, els que durant l’època de vaques grasses no ens hem empaperat de billets, sóm els únics que no hi tenim res a perdre i res a ocultar.
    De fet ja comencem a ser massa gent sense feina, sense poder accedir a una vivenda i sense cap tipus de prestació…
    Quan la gent no té res a perdre perd la por a assenyalar amb el dit i reclama justícia. Potser els que han estat aprofitant-se de la situació n’haurien de prendre nota…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s