A la Plaça de la Vila de Madrid seguim esperant…

Després de la trobada, ja llunyana, amb un dels responsables tècnics del Districte per repassar les macances encara pendents de solucionar de la Plaça de la Vila de Madrid i després d’uns dies d’espera per veure si el Districte de Ciutat Vella i especialment la seva nova regidora Assumpta Escarp, consideraven o no convenient reunir-se amb nosaltres, tornem a parlar de la Plaça, que per molt sepulcral que sigui els veïns no han d’acabar tan ràpidament tenint tan sepulcral final anticipat, sent una espècie en vies d’extinció.

És evident que algunes coses han millorat (neteja i protecció) i que s’ha demostrat altament satisfactori que es fes cas als veïns i no es treiessin les tanques de protecció provisional de la plaça i que es donés d’autoritat suficient al vigilant del Museu per a la resta de la zona ajardinada. Aquests dos fets han pacificat molt la plaça, tot i que ocasionalment per les nits encara es continuïn “colant” visitants per dormir-hi aprofitant algun forat existent (i no reposat) a la tanca i a la manca de vigilància nocturna. Així doncs, es demostra com a una solució validada la necessitat d’instal·lar una tanca definitiva a la plaça amb els horaris d’obertura que coincideixin amb els de la Via Sepulcral i a la integració amb la nova àrea de jocs infantils. En aquests moments aquesta és la pedra de toc que resta per concretar i d’aquí la insistència en mantenir una reunió amb el Districte i concretar quina és la situació actual d’aquesta qüestió, quina és concretament la proposta i quin calendari d’execució hi ha previst.

Una altra de les qüestions solucionada a mitges és la qüestió de la recuperació de l’espài públic per als veïns. Si bé s’ha recuperat l’espai de Canuda, a l’espai Decathlon s’hi han posat quatre seients públics, clarament insuficients, i deixant massa espai lliure i no senyalitzat que provoca una ocupació de l’espai per part de les motos que en molts casos ni saben si s’hi poden posar o no. Això també ha provocat un altre efecte i és que moltes motos ara aparquen al carrer Francesc Pujols, que tampoc n’està senyalitzada la seva prohibició. Total, recuperació escassa de seients públics i continuïtat de l’aparcament indiscriminat de motos a l’espai públic.

Esperem que els moments de debilitat de l’actual Ajuntament en què el propi alcalde Jordi Hereu és qüestionat pel seu propi entorn i ja s’assenyalen possibles substituts (en Ferran Mascarell i na Montserrat Tura sonen amb força) i en que comencen a esquitxar-se alguns responsables amb el tema de l’hotel del Palau, no facin incumplir aquells acords presos amb els anteriors responsables del Districte i, almenys a la Plaça de la Vila de Madrid, poguem celebrar el cumpliment de les reivindicacions veïnals.

Anuncis

One thought on “A la Plaça de la Vila de Madrid seguim esperant…

  1. Córren rumors per la plaça… que aquell vigilant que vam tenir, que van treure, van tornar a possar…. l’han tornat a treure! Diuen que diuen que “s’havia d’estar massa hores dret”…

    ves a saber…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s