Dilluns, reunió amb la Regidora de Ciutat Vella, Assumpta Escarp

Finalment, i després de transitar de regidora a regidor i de regidor a regidora, s’ha aconseguit fixar una data i una hora per a l’esperada reunió amb Assumpta Escarp i el personal tècnic del Districte per posar negre sobre blanc els diferents temes pendents a la plaça.

De manera accelerada per la proximitat de la trobada s’ha acordat amb els diferents veïns i veïnes de la plaça el llistat de temes pend ents de resoldre i dels quals en caldrà sortir de la reunió amb la informació deguda del seu estat i amb el compromís de ressolució.

Reunió el dilluns 28/06/2010 a les 19.30h amb la Regidora de Ciutat Vella, Assumpta Escarp, per part d’una representació de l’Assemblea de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Vila de Madrid

Referent als 7 punts negociats amb la Regidoria des de l’agost’2009,
se’n sol·licita estat de la qüestió.

1.- En quin punt es troba el Projecte d’instal·lació d’una tanca alta perimètrica a la plaça amb horari d’obertura diürn. Compromís per consensuar el projecte i establir calendari d’execució.

2.- En quin punt es troba el Projecte d’instal·lació d’una àrea de jocs infantils a la cantonada Canuda/Decathlon sobre el criteri 0/6 anys. Compromís per consensuar el projecte i establir calendari d’execució.

3.- Perquè s’ha anul·lat el personal de seguretat privada a la plaça/museu en horari diürn, quan era un tema resolt satisfactòriament i s’estava en la línia d’unificar la gestió de seguretat i manteniment entre el museu i la plaça verda.

4.- Quina solució de seguretat es dóna per a l’horari nocturn a la plaça (ionquis, indigents, “botellón”, gossos). En aquesta línia:

– Davant la informació apareguda a la premsa sobre els actes “lúdics”, demanar informació i manifestar el desacord en l’efectivitat d’una mesura a més a més, cara, i la no consulta/implicació amb l’entitat veïnal de la PVM.

– En línia amb la nova voluntat d’ús veïnal de la PVM i de prendre mesures per evitar al màxim els actes incívics, introduir la conveniència d’anular les barreres visuals i físiques a la part sud de la plaça (que a més faciliten el “botellón”) i seguir la línia de barana de vidre de la resta de passos de la PVM.

– Reacció de la Guàrdia Urbana davant la sol·licitud de presència en horari nocturn, quan hi ha problemes greus d’incivisme. En aquests moments hi ha una gran indignació veïnal a la PVM per la no resposta de la Guàrdia Urbana i per l’absoluta indiferència amb què s’atenen els problemes derivats de la PVM.

5.- Rampa d’accés al Passatge de la Rambla. Informar del calendari d’execució.

6.- Impossibilitat de racionalitzar la recollida selectiva d’escombraries en la seva fracció orgànica com a la resta del Gòtic. Proposta de segregar una part de la recollida pneumàtica per a la fracció orgànica.

7.- Segueixen sense funcionar adequadament els canals d’informació amb el veïnat de la PVM. No s’informa de les actuacions a dur a terme, ni de les seves fasses d’execució, ni es busca la participació del veïnat. Considerem important canalitzar les actuacions a realitzar, a través de la xarxa veïnal i mitjançant plafons informatius de caràcter fixe.

8.- Escassetat en la instal·lació de bancs a la banda Decathlon, no s’enten l’agrupació dels existents a la resta de la PVM i els darrers moviments en els bancs de pedra de la banda Ateneu. Sol·licitem més informació i un increment raonable i raonat de seient públic.

9.- A la banda Canuda de la plaça hem vist que en els darrers dies s’ha delimitat una àrea en línia discontínua de color groc, just davant dels contenidors, i que ignorem a què obeeix, ni quina funció té. Ni hi ha cap senyalització. Se’ns podria informar al respecte?. Sol·licitariem la ubicació aquí de l’aparcament de bicicletes en aquests moments disseminat entre la mateixa cantonada i el lateral de l’Ateneu.

10.- A la banda Decathlon, quan es van inhabilitar les línies discontínues blanques, enlloc d’esborrar-les, es van pintar de color gris al damunt, donant una sensació d’inacabat. Quedaran així?, o estan pendents de ser esborrades?.

11.- El carrer Francesc Pujols, per al qual estavem demanant la desaparició de la tolerància per a l’aparcament de motos, veiem que no només no s’ha evitat, sinò que s’ha incrementat i que no s’ha instal·lat cap senyal de prohibició d’aparcament. Està previst finalment evitar l’aparcament de motos?. Aquests extrem afecta, no només als veïns i botigues d’aquest carrer (força indignats), sinó a la resta de la plaça, donada la circulació a velocitats inadecuades de motos que entren o surten d’aquest “aparcament” improvisat.

Assemblea de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Vila de Madrid

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s