La Plaça de la Vila de Madrid es troba en un altre moment important de la seva recuperació d'usos veïnals

Resultat de la reunió entre la Regidora de Ciutat Vella i una representació de l’Assemblea de Veïns i Veïnes

1.- El Districte comunica que presentarà en un termini d’uns 15 dies un projecte, pressupost i calendari d’execució d’una tanca perimetral a la plaça d’uns 1,80m d’alçada. S’optarà per un tipus de tanca funcional i senzill però que sigui coherent amb l’estètica de la plaça, de voluntat duradora i que no es converteixi en una barrera visual. L’horari d’obertura del recinte enjardinat serà l’habitual als interiors d’illa: de 10.00h a 18.00h a l’hivern i de 10.00h a 22.00h a l’estiu.

2.- El Districte proposa fer l’àrea de jocs infantils on fins ara s’ha ubicat la terrassa de l’Ateneu, damunt del paviment existent, i proposen ubicar un tipus d’àrea de jocs limitada i amb terra de goma anti-cops.

3.- Compromís d’estudiar la manera de retornar el vigilant de la plaça/museu en horari diürn, que fins ara s’havia mostrat molt efectiu. Tornem a exposar que actualment la suma tanca provisional + vigilant ha estat molt satisfactòria i que almenys durant els mesos de bon temps caldria tornar a instaurar-ho

4.- Compromís de solucionar els problemes de manca de resposta per part de la Guàrdia Urbana a les trucades realitzades pels veïns i veïns en moments en què s’estan realitzant actes incívics en horari nocturn.

5.- Compromís d’estudiar la conveniència de modificarles barreres visuals i físiques a la part sud de la plaça, que en aquests moments, a més, faciliten el “botellón”

6.- Referent a la Rampa d’accés al Passatge de la Rambla, el responsable de realitzar l’obra (Restaurant Living) ens ha tramés aquesta notificació. Previsiblement la rampa es farà durant aquest mes de juliol i tant el Districte com els veïns i veïnes n’anirem fent el seguiment.

7.- Davant la impossibilitat de racionalitzar la recollida a la plaça de la seva fracció orgànica com a la resta del Gòtic a través de bosses als portals i davant la impossibilitat tècnica d’estudiar la proposta veïnal de segregar una part del sistema de recollida pneumàtica per a la fracció orgànica, el Districte proposa estudiar la instal·lació de bujols de recollida per a cada edifici de la plaça. En els propers dies el Districte convocarà a un responsable de cada escala per informar al respecte i fer-ne una prova d’ús.

8.- Davant la impossibilitat per part del Districte d’instal·lar un pannell informatiu de caràcter fix a la plaça, es comprometen a millorar els canals d’informació amb l’edició de fulls informatius per a les porteries en tots els casos i amb suficient antel·lació per al coneixement del veïnat i, en els casos en què la intervenció a la plaça sigui molt immediata, la comunicació per mail directament a l’AVPVM i nosaltres ens limitariem a donar coneixement immediat a través d’aquest bloc, incrementant la comunicació amb el responsable de Serveis de Territori.

9.- Compromís d’instal·lar més seients públics a la banda Decathlon, i fixació al terra dels existents a la resta de la plaça.

10.- Se’ns informa que l’àrea en línia discontínua de color groc, just davant dels contenidors, correspon a l’àrea necessària per als vehicles de recollida d’escombraries. Se’ls sol·licita que s’hi posi un senyal informatiu al respecte per evitar l’ús indiscriminat de l’espai com a aparcament o com a zona de càrrega i descàrrega.

11.- Compromís de netejar del terra de la banda Decathlon les línies de l’anterior àrea d’aparcament de motos, actualment cobertes de pintura gris.

12.- Compromís d’instal·lar al carrer Francesc Pujols un senyal de prohibit aparcar motos.

13.- Compromís de revisar la senyalització de trànsit a la plaça per evitar alguna incongruència actual.

Assemblea de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Vila de Madrid

Anuncis

One thought on “La Plaça de la Vila de Madrid es troba en un altre moment important de la seva recuperació d'usos veïnals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s