Ferran Mascarell, possible candidat del PSC a l’alcaldia, aposta per la independència?

Ferran Mascarell defensa en un article a l’AVUI que els federalistes catalans hauran d’evolucionar cap a l’independentisme. Segons l’històric militant del PSC “la sentència obligarà els voluntariosos federalistes catalans a moure fitxa: ens haurem de desplaçar cap a l’opció de la independència sense renunciar al nostre afany federalitzador”.

L’exconseller de Cultura ho explica de la següent manera: “L’Espanya que la sentència dibuixa no deixa més marge que reclamar la independència, però la Catalunya que volem tampoc ha de renunciar al seu afany de federalització amb els pobles que l’envolten, siguin a Espanya o a Europa. Per dir-ho a la inversa: si a Espanya hi ha algú que es vulgui federar amb els catalans per construir un estat en igualtat de condicions, ja ens ho diran. Entretant mirarem de construir una nació i un Estat que pagui la pena i estigui a l’alçada dels reptes que tenim”.

Per Mascarell, “la sentència ha de suposar una inflexió inequívoca en la política catalana i en la seva manera d’afrontar la relació amb l’Estat. Ens hem de mentalitzar. La resposta tindrà la seva fase més aguda durant tota la propera legislatura”. El socialista català apunta també les claus de la campanya electoral que s’encetarà a la tardor dient que “les mitges veritats i les ambigüitats seran castigades. Davant la negació de l’Estatut el poble exigirà claredat, concisió i veritat. Qui millor ho expressi amb més facilitat guanyarà les eleccions”.

L’home de confiança de Pasqual Maragall deixa clar el seu pensament assegurant que “ La resposta dels catalans ha de ser aquesta: la exigència d’un estat que respongui amb eficiència als seus interessos i necessitats. Cultura, nació, democràcia i Estat seran el fonament del catalanisme vintiucentista. Els catalans voldrem per sempre un estat eficient i propi”.

De moment Ferran Mascarell ja ha obtingut el suport al seu article del Conseller Maragall i del sector catalanista del PSC.

Anuncis

2 thoughts on “Ferran Mascarell, possible candidat del PSC a l’alcaldia, aposta per la independència?

  1. NO M’EXTRANYA GENS NI MICA,EL ACTUAL PSC,ES COM UN MALAL TERMINAL.CONFIANT AMB UN MIRACLE MOLT IMPROBABLE,TENEN LA SEVA GENT,LA DEL PSOE, PERO HAN PERDUT LES ARRELS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s