Jo no t’esperava i a més, si volies venir, t’ho pagues tu

Com a veí del Gòtic i ciutadà d’aquest país que sembla que gaudeixi tenint governs de fireta, aquests dies de visita papal no he pogut sentir altra cosa que vergonya aliena i indignació pròpia.

En Benet a la Sagrada Família

Veure a TV3 el TN del dissabte al vespre pràcticament tota la retransmissió en directe de l’arribada de l’avió papal (papal per apropiació, donat que de fet és de les forces aèrees italianes, per cert) des que l’avió es veia venir pel cel (volia ser una al·legoria?) fins que se’n va anar al llitet aquí al costat de casa, va ser tot un poema en diversos actes.

N'hi ha que reclamen el Papa pel litoral, per evitar males vibracionss a la Sagrada Família

Veure tot el govern i autoritats de fireta rebent al Benet en formació, era una imatge digna de no ensenyar mai als nets, per evitar haver d’explicar perquè tot un munt de gent autoanomenada laica, progressista i/o republicana (fins i tot algun “ex-comunista” com l’alcalde del Prat) babejaven per donar la ma o fer diverses genuflexions davant del representant d’un estat no-democràtic… quan a sobre li estàs pagant la visita!, diuen que dos milions d’euros ens ha costat la broma de convidar un senyor i posar-li tota mena d’altaveus perquè insulti la nostra intel·ligència i s’atreveixi a fer urbi et orbe proclames contra la nostra legislació bàsica (dret a l’avortament, igualtat de sexes, drets dels homosexuals…), i això ho hem de patrocinar?.

Òbviament, tothom pot dir el que vulgui i tenir les opinions que vulgui, només faltaria, però, sisplau, que s’ho paguin ells i que no rasquin del nostre pressupost per muntar megaparadetes de telepredicador per intentar alliçonar-nos amb principis reaccionaris. Farem el mateix quan se li acudeixi venir al màxim dirigent d’un estat musulmà (posem-hi l’Iran, per exemple) i aprofiti una visita d’estat per fer diferents mítings per Barcelona arengant a la població sobre les virtuts del seu catàleg particular de promeses divines?.

Campanya en defensa del respecte a la laïcitat

Una cosa és fer una visita d’estat i fer totes les formalitats que toquin per la diplomàcia vigent i una altra cosa és aquest provincianisme llepaculs de les nostres autoritats vers un simple representant d’una de les milers de religions, encara existents al món. Ah!, que aquesta és més important?, perquè?, perque és la “nostra”?, la de qui?, perquè la meva no. I veient l’escàs èxit als carrers, és prou evident que avui dia ja no és majoritària… i encara que ho fos, no som un estat laic?, o m’he perdut algun canvi legislatiu mentre dormia?.

Precisament el fet que les autoritats, les de debó, les espanyoles, les que representen el poder de debó: els reis, l’exèrcit, el govern espanyol i la conferència episcopal, fessin la recepció seriosa a Santiago de Compostela, la que compta, la que sí tenia himnes i banderes, precisament aquest fet podia haver evitat aquí, per innecesari, fer el ridícul provincià d’aquesta paròdia de recepció més digne del Polònia on només faltava el papa saludant a les “autoritats catalanes” des de dins del cotxe en plan autoMcDonald’s, mentre anava donant indicacions al seu secretari sobre com havia de ser el coixí del seu llitet.

Ep!, més que res perquè se suposa que estem en un estat laic, no per res més. Per molt que el govern, més de trenta anys després de la mort del dictador, no s’atreveixi a revocar un Concordat clarament injust i discriminatori. En les paraules lúcides de’n Vicent Partal: “Els acords amb l’església catòlica recollits pel concordat no es poden justificar per raons històriques ni de tradició. Simplement són acords incompatibles amb una constitució que es defineix laica en l’article 16.3 i que afirma que ‘cap confessió no tindrà caràcter estatal’. La catòlica no és una confessió estatal, formalment, però la llei no és igual per a les altres. Això és fora de discussió.
Té cap sentit continuar respectant aquest concordat? Especialment té cap sentit continuar respectant un concordat pensat per a l’Espanya de Franco i el seu entorn sociològic i que avui s’ha d’aplicar a una societat profundament laica, àdhuc atea, però també plural i amb múltiples religions convivint-hi?.”

Més de 200 homosexuals es petonegen al pas del papamòbil en protesta per “l'homofòbia” de l'església

Aquest país està conformat per gent que no creu en la religió i per gent que sí que hi creu i d’aquesta darrera, n’hi ha seguidors d’una multitud infinita d’ofertes al mercat, algunes amb estats que les patrocini, d’altres amb el suport de multinacionals de diferent origen i finalment les que van “a pèl”, que no per això han de ser millors. Posar tota l’estructura comunicacional del país, el pressupost públic i les nostres autoritats al servei d’un megaespot televisiu reaccionari, ja és massa. I a sobre el tal Benet té la vergonya de venir-nos a dir, com si fos una calamitat i amb to d’amenaça, que la situació actual d’anticlericalisme és similar a la dels anys 30, com tothom sap, un dels motius que va portar a la guerra civil. Però què coi s’ha cregut!. En primer lloc, que la gent, lliurement, sigui avui dia majoritàriament poc o gens practicant de la religió catòlica, potser abeeix simplement a un procés evolutiu de la societat, o a una simple tria, a banda de la poca traça que té la jerarquia catòlica en vendre la seva mercaderia predicant el que prediquen mentre miren de tapar repetidament els seus escàndols de misèria moral i de malversació econòmica, i tot ben embolicadet de l’espanyolisme més caspós que poden trobar.

Avui mateix, concentracions de dones en contra de la visita a la Plaça Universitat, petonejada gai i lèsbica davant de la Catedral aquest matí, fa un parell de dies la concentració de protesta a la Plaça Sant Jaume, i l’escassa afluència de públic als carrers tot i la persistent campanya publicitària amb que ens han bombardejat dia i nit i tot i els “viatges organitzats” des d’arreu deixen veure que la societat ha canviat i va molt per davant, com sempre, dels seus representants polítics. Com deia el poeta: “Fervor catòlic, indiferència ciutadana”.

A veure, i per resumir, l’esglèsia catòlica és una més i ha de deixar de tenir privilegis respecte de les altres i respecte de la ciutadania no-creient. I pel que fa a la visita oficial del representant d’un estat, doncs que es limiti a les converses i declaracions referents al seu càrrec diplomàtic i que si després en té ganes de fer d’altres i alliçonar-nos sobre què hem de fer o deixar de fer, doncs que s’ho pagui de la seva butxaca.

I a les “autoritats catalanes”, sisplau, prou de fer el ridícul, Primer treballeu seriosament per poguer ser una autoritat catalana de debó i reclameu un estat propi i així, de passada, ens deslliurarem del Concordat. Mentretant, deixeu de fer el paperina i menys amb les nostres peles, foteu pena i ens surt molt car.

Josep Arranz i Romeu

Anuncis

One thought on “Jo no t’esperava i a més, si volies venir, t’ho pagues tu

  1. Josep, com a veí del Gòtic que sóc també, i ciutadà cada cop més avergonyit d’aquesta ciutat i d’aquest pais, estic totalment d’acord amb totes i cadascuna de les teves paraules, que no podies haver expressat millor.

    Em sento agredit per aquest delinqüent (que com tothom sap, va ocultar delictes de pederastia… i ocultar un delicte, és un delicte), i em sento maltractat per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, així com per cada un i cada una dels seus components, encapçalats per Jordi Hereu i José Montilla.

    Vergonya.

    Ferran Serrano

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s