La Barceloneta dóna una lliçó de democràcia

La plataforma ciutadana Barcelona Decideix, de la qual en forma part l’Assemblea de la Plaça de la Vila de Madrid a través de Ciutat Vella Decideix, ha arrencat amb molt bon peu. Diumenge 12 de desembre, a l’estrena del vot anticipat al barri de la Barceloneta, ja hi han votat un 20,2% dels veïns, una xifra considerada espectacular tenint en compte l’escasedat de recursos i la indiferència, quan no l’oposició directa, dels mitjans de comunicació “oficials”.

La prova pilot de la Barceloneta ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de 325 voluntaris, en bona part veïns de la mateixa Barceloneta, que han tingut cura en tot moment de les taules de vot. També hi han acudit voluntaris vinguts de tots els districtes de la ciutat, especialment de la resta de Ciutat Vella.

Segons s’ha explicat en roda de premsa, al llarg del dia han votat un total de 3.607 ciutadans, dels quals 1.586 eren barcelonins no censats a la Barceloneta. Sobre el cens d’electors de la Barceloneta (10.002), els 2.021 vots corresponen a un 20,2% quasi exacte. Els vots emesos no seran escrutats, els sobres no seran oberts i per tant no es donen dades sobre el signe del vot, els o els no o els vots en blanc emesos. Els sobres de vot anticipat seran custodiats per l’organització i seran oberts el 10A quan finalitzi la consulta. De moment, només s’oferiran dades de participació.

Des de dilluns 13D mateix, s’obriran diversos punts de vot permanent arreu de la ciutat. Els corresponents a Ciutat Vella s’aniran ampliant, i es comunicarà a través del web de Ciutat Vella Decideix. A banda, es realitzarà recollida de vot anticipat a través de fedataris autoritzats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s