El nostre veí més il·lustre fa 150 anys

Avui al vespre l’Ateneu Barcelonès commemorarà els 150 anys de la fundació. L’Ateneu Barcelonès ha estat capital en molts moments de la història de la ciutat i del país, i ha arribat a marcar la política, la cultura i la societat catalanes d’aquest segle i mig. Una jornada festiva per gaudir de les recents reformes del Palau Savassona i començar els actes commemoratius d’aquest aniversari.

El 1860 es fundava a Barcelona l’anomenat “Ateneo Catalán”, presidit per Joan Agell i Torrents, científic i rector de la Universitat de Barcelona. Dotze anys més tard, el 1872, en un context de gran dinamisme de la societat barcelonina, aquesta entitat es fusionava amb el “Casino Mercantil Barcelonès” i naixia l’Ateneu Barcelonès, presidiTper Manuel Duran i Bas, jurista i polític. La institució, que des de 1906 ocupa el Palau Savassona del carrer Canuda, és una entitat cultural oberta a tothom, sense discriminació, i al servei de la comunitat. El seu objectiu és propagar el diàleg, els coneixements artístics, literaris i científics, així com fomentar el desenvolupament moral i intel·lectual, els interessos del país i el foment de la llengua catalana.

La història de l’Ateneu és la història de la seva progressiva obertura cap a tota la societat. Des dels seus orígens, ha acompanyat la vida urbana com una tribuna de primeríssima significació i magnitud. En l’actualitat, la modernització de l’Ateneu és irreversible i caldrà que vagi trobant i consolidant el seu nou paper en la cultura barcelonina i catalana.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s