Petritxol: les auques amenaçades


El carrer de Petritxol ha conservat durant decenes d’anys les seves característiques auques, que evoquen la vida de temps passats. “Hi passa en fantàstic vol la barba de’n Rusinyol”, recorda una d’elles. Naturalment, han estat interpretades de forma contradictòria. Per a uns són nostàlgiques, costumbristes i entranyables. Per a altres són acrítiques, cofoïstes i petitburgeses, però en tot cas fins ara tothom les havia respectat. Però ara, en aquest petit carrer de Ciutat Vella cal treballar ràpid, fer caixa, pagar lloguers, proveïdors, préstecs, impostos i la propaganda electoral. I, si això encara és possible, fer algun duret, que de la jubilació més val no refiar-se’n.

Ja ho resumia fa anys l’amic Franz Zappa: “estem aquí per la pasta”. Potser aquesta declaració de principis inspirarà les futures auques que ens dedicaran els nostres nets. De moment, els operaris (i, encara més, els seus responsables), que han fet les obres de l’edifici que fa cantonada amb Portaferrissa ho tenen clar: un auca que diu “admireu de sol a sol el carrer de Petritxol”, o un recordatori a l’historiador Campillo, per exemple, com tot el patrimoni públic en general, són futeses. Noses que a l’era McDonalds i a Barcelona es poden enviar impunement a fer punyetes.  Trencant-ne una (que han ‘arreglat’ amb un pegot de ciment) i deixant molt difuminada l’altre, demostren ser plenament ‘conscients’ dels valors actuals. Felicitats i a seguir destrossant, companys, que són quatre dies.

Anuncis

3 thoughts on “Petritxol: les auques amenaçades

  1. I ho deixaran així? No es pot denunciar els responsables? Això són danys de mobiliari urbà o patrimoni o com es digui? Clar que no és la prioritat de l’Ajuntament, això del patrimoni. Almenys no l’urbà, més aviat algun de particular.

  2. En Zappa va dir el que va dir amb molta ironia, però la frase està millorada amb el Zaplana (de música poca), que va dir: “yo estoy aquí para forrarme”.

  3. I no només les ceràmiques. Ara a la mateixa façana ha desaparegut una paperera (feta a mà de pura artesania) Els propietaris de la finca” no saben res “, però curiosament va desaparèixa just acabades les obres. Ha estat denunciat a l’Ajuntament … però res.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s