Coses sobre la nova plaça del 8 de març (abans, dels Peixos)

La Plaça dels Peixos, ara del 8 de març, dia de la dona treballadora, ja està enllestida. El parc infantil creat a aquesta plaça del barri Gótic és un èxit de públic infantil. (en aquesta foto no es veu perque s’ha fet de matinada).

Hi ha, però, un parell coses pendents ha considerar. Una és que no se sap -o com a mínim els veïns consultats no ho sabem- on ha anat a parar la vella pedra rodona, macissa i tallada a ma, que es va trobar a les obres recents, i que formava la part superior d’un pou, segurament medieval. Algú sap on i a qui es pot consultar això? Hi ha alguna memòria de les excavacions arqueològiques efectuades recentment? Perdoneu la ignorància, que será menor si algú que ho sàpiga ens ho explica.

L’altre és que la portalada, és a dir l’arc de pedra, que es va salvar de l’enderroc (en el seu moment ho vàrem demanar nosaltres i altres persones del barri, com l’arquitecte Popinhaus, de Veïns en Defensa de Ciutat Vella), ara ha quedat amagada. Us sembla una solució reexida?

Postil.la 1:
A tall de curiositat, la foto del nostre arxiu històric (el de bcn2.wordpress.com) ens mostre el pany de paret tal com es veia abans de les obres. I la d’ara, mostra la paret de l’aqueducte romà com ha quedat un cop sanejada. (Les fotos actuals són provissionals, a l’espera de fer les de veritat).

Anuncis

2 thoughts on “Coses sobre la nova plaça del 8 de març (abans, dels Peixos)

  1. Aquesta plaça no té nom. La veritable Plaça dels Peixos es troba a la confluència dels carrers Duran i Bas i Magdalenes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s