Ciutat Vella participa molt activament en la Consulta del 10A

El proper diumenge 10 d’abril la ciutadania de Barcelona està cridada a una consulta sobre la independència de Catalunya, convocada per la Plataforma Barcelona Decideix i de la qual en forma part molt activa Ciutat Vella Decideix. La plataforma convocant actua només com a administració electoral i només persegueix la màxima participació possible, tot i estar limitats per la manca de suport econòmic que no sigui el provinent directament dels centenars de voluntaris que durant setmanes s’han deixat les hores (i els diners) en aquesta consulta, radicalment democràtica i estríctament rigorosa.

La participació a Ciutat Vella en la captació de vot anticipat ha estat especialment significativa, tant en la recollida via fedataris, com en les taules de recollida de vot anticipat instal·lades per tot el districte. Només com a exemple, aquest passat cap de setmana s’han pulveritzat els rècords de vots per taula i tot apunta a un final de campanya òptim per assolir la màxima paricipació el 10A.

I és que ha estat una setmana de gran notorietat i participació. Votació massiva de la comunitat filipina del Raval a la sortida de la missa dominical filipina de la parròquia de Sant Agustí del carrer Hospital. Es va haver d’improvisar una segona taula de votació per donar l’abast. En aquest cas la clau va ser la col·laboració del Padre Avelino, rector de la parròquia filipina, i de Daniel Tuaño i de Nathaniel Sisma Villanueva, dos voluntaris espontanis de la comunitat que van ajudar de manera molt activa.

Un altre acte multitudinari d’aquest cap de setmana ha estat la recollida de vot al Parc de Ciutadella. S’han hagut de fer torns de matí i tarda per poguer recollir el vot anticipat de tota la gent que n’ha volgut participar.

També la comunitat d’immigrants de creença musulmana, principalment d’origen pakistanès i magribí, han participat de manera molt activa. Per exemple, la comunitat musulmana immigrada a la seva sortida de l’oració dels divendres s’ha sentit atreta pels punts de votació instal·lats pels voluntaris de Ciutat Vella Decideix i s’han mostrat clarament interessats per la consulta.

La majoria dels fidels que han sortit aquest migdia de les mesquites ubicades al voltant de la Rambla del Raval (TAREQ IBN ZYAD i MINHAJ UL QURAN, als carrers Sant Rafael i
Erasme de Janer, respectivament) han volgut exercir el seu dret de vot
en la Consulta.

Aviat s’anaven formant cercles d’immigrants al voltant de les mesquites debatent sobre la conveniència que Catalunya esdevingui o no un Estat independent. Ciutat Vella Decideix ha disposat de força material explicatiu de la consulta en diverses llengües com l’urdú i l’àrab; també rus, anglès, francès, portuguès, etc… Molts immigrants s’han referit als seus orígens per establir paral·lelismes. Com en Shahid, de Rawalpindi -Pakistan- que viu a Barcelona des de fa 10 anys i regenta un locutori a prop del carrer Hospital: “Em faria feliç poder contribuir que Catalunya pugui ser lliure un dia, es tracta del futur dels meus fills que han nascut aquí”. O el jove Ahmed, de Nador, que diu sentir-se molt identificat “amb els drets i la lluita de Catalunya”, ell -remarca- és amazic.

Ciutat Vella és un districte on la comunitat immigrada representa el 43% dels seus habitants, unes 41.000 persones des les que predominen aquelles amb origen pakistanès i
de fe islàmica. La presència d’una comunitat immigrada força elevada i amb fortes arrels culturals i religioses ha suposat en tot moment un repte que des de Ciutat Vella Decideix s’ha plantejat com una prioritat fomentar el contacte i la proximitat amb la seva realitat i les entitats que la representen.

Ciutat Vella Decideix ha establert vincles de col·laboració en els darrers mesos amb nombrosos col·lectius i entitats com són, entre d’altres, la revista pakistanesa Hamwatan-El Mirador dels Immigrants o l’associació Amazan que hi col·laboren obertament en la Consulta fent una tasca explicativa i de cohesió social de primer nivell.

A tot això s’ha d’afegir l’acte ecumènic de suport a la Consulta feta per Justícia i Pau, amb la presència destacada d’Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, Laia de Ahumada, coordinadora del Centre Obert Heura, Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Mn. Joan Costa, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, l’Arxiprest P. Joan, vicari general de l’Església ortodoxa Sèrbia per a Espanya i Portugal i la Gna. Conxita Gómez, monja del Monestir de Sant Benet de Montserrat.

I això només per parlar de la darrera setmana a Ciutat Vella i sense oblidar-nos de les desenes de taules instal·lades pels carrers principals dels nostres barris. Diumenge, 23 col·legis electorals estaran oberts durant tot el dia perquè aquells veïns i veïnes de Ciutat Vella que encara no hagin exercit el seu dret a manifestar la seva opinió ho puguin fer.

Recordeu, el 10A, tant SÍ com NO, voteu!, no hi ha res de més democràtic.

Anuncis

2 thoughts on “Ciutat Vella participa molt activament en la Consulta del 10A

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s