Èxit de la Consulta sobre la Independència: 257.245 vots, el 21,37% del cens, amb un 89.68% de SÍ

La recollida de vot va ser molt activa durant el dia i es va haver d'instal·lar una segona urna davant l'allau de votants. La de l'Ateneu va ser la segona urna amb més recollida de vot de la jornada.

A les vuit del vespre en punt es va tancar el col·legi electoral situat a l’Ateneu Barcelonès, el “nostre” col·legi de la Plaça de la Vila de Madrid, i es va procedir a portar l’urna a la seu central del capdavall de la Rambla per iniciar el recompte. El Sí arrasa amb el 89.68%, els vots negatius són el 8.80%, els blancs representen l’1,53% dels vots i s’han registrat un 0,05% de vots nuls.

Però la dada més important de totes és la de la participació, aquella per la qual més de 3.600 voluntaris s’han mobilitzat durant el dia d’ahir diumenge a la ciutat de Barcelona, i més de 10.000 ho han fet en els darrers mesos. Aconseguir la màxima participació. I s’han assolit resultats absolutament espectaculars: el 21,37% del cens electoral, a més de 13.394 vots de persones estrangeres o de més de 16 anys anys però menys de 18.

L’èxit de la Consulta no escapa a cap persona que vulgui veure el que té davant. Amb un pressupost de prop de 200.000 euros, pagats ÍNTEGRAMENT pels voluntaris s’ha aconseguit superar la consulta que un bon dia es va fer per a un carrer de la ciutat durant una setmana sencera i que va costar més de 3,000.000 d’euros de DINER PÚBLIC.

Alguns membres de l'Assemblea de la Plaça de la Vila de Madrid, repartits per Ciutat Vella en diferents responsabilitats del 10A, es van trobar a l'urna de l'Ateneu per a la històrica foto.

La independència sí interessa a la gent. La independència sí interessa als barcelonins. Amb tranquil·litat i sense incidents, però amb contundència. A la catalana.

Ciutat Vella ha superat sobradament els seus índexs habituals de participació política. Acostumats a ser el districte amb les xifres més baixes de participació, aquest cop se li ha donat la volta i ja durant tota la campanya de recollida de vot anticipat, com ahir mateix durant la consulta, Ciutat Vella també ha donat la campanada i ha jugat la primera divisió. Només ahir diumenge, i sense comptar amb el vot anticipat, els resultats al nostre districte són aquests:

Total vots: 5.575
Vots estrangers: 676
Vots 16-18:  42

I el rànquing de meses que més vot han recollit:
Rambla Santa Mònica, amb 483
Ateneu Barcelonès: 464
Rambla del Raval: 427 (dels quals 153 son estrangers)

Felicitem-nos doncs per l’altíssima participació aconseguida i per l’èxit de la jornada més democràtica de les que s’han celebrat mai a Ciutat Vella. I reflexionem. Ara tot ha de ser, per força, diferent.

Anuncis

One thought on “Èxit de la Consulta sobre la Independència: 257.245 vots, el 21,37% del cens, amb un 89.68% de SÍ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s