Nit del dissabte. Més gent, més entusiasme, però…

Aquesta nit, els discursos dels oradors espontanis, desenfrenats, han demanat -encara més que ahir- l’impossible. Com els situacionistes però més a l’estil Mercat de Calaf que al de l’ambient parisenc de maig del 68. Potser perque aquestes generacions (o la part que ara s’ha activat a Barcelona) venen a la seva manera “d’un antic silenci”, com cantava Raimon. I ara, aquesta nit que sembla que efectivament ha sortit el Sol, com demanava Sisa, s’han posat a parlar tots alhora (i sovint a desbarrar).

Avui, dissabte, hi havia més gent encara, gent que ara com ara ho aplaudeix pràcticament tot. L’entusiasme segueix sent alt però l’organització no aconsegueix – ni ho intenta, a diferència del que sembla que passa aquests dies a Madrid- frenar la presència de l’ambient marginal, i del botellón, empés per desenes i desenes dels venedors de cerveces habituals de les Rambles, que han topat amb un Eldorado a la Plaça de Catalunya.

Els temps i l’escenari juguen en contra dels joves indignats. La creixent marginalitat de Ciutat Vella s’ho pot empassar tot, des d’una plaça pensada per especul.lar a un acte de dignificació del barri. I els professionals de la política municipal han triat la millor estratègia possible: fer veure que més o menys en el fons estan d’acord amb ells i esperar que es desinflin.

Els joves indignats tenen en general la raó i la simpatia de molta gent, però em temo que per guanyar la seva guerra (que en certs punts és la de la majoria) no en tindran prou amb l’entusiasme i l’ús hàbil de les xarxes socials. Hauran de perdre primer unes quantes batalles. No ho desitjo. M’ho temo.

Anuncis

3 thoughts on “Nit del dissabte. Més gent, més entusiasme, però…

 1. Només dir que marginal no te perquè ser sinònim de dolent, el què trobo incoherent es voler tombar el sistema, però tenir por del que pugin dir!! per uns venedors de cervesa….que collons importa el que diguin els que volem fotre fora ben lluny?? Que els importa als veins que els pakis venguin birres?? (ho fan a les afores ho vem pactar en assamblea). Que hem de fer fora als que viuen a la plaça?? Això es el que faria l’ajuntafems. Sembla que siii, que molta revolució, però quina por el que pugui fer-me el sistema sino actuem com ell vol…..vinga home!!! Vull tirar-me a l’aigua sense mullar-me.

 2. I per als manipuladors, abans que digueu res, no vem pactar que venguessin fora, vm pactar que no venguessin dins, però nosaltres no som ningú per dir que han de fer….només faltaria.

 3. Per a guanyar una batalla, i ja no dic una guerra, cal un bon general que lideri la tropa i faci que executi un pla guanyador.

  No general, no pla, no victòria.

  Ho va escriure Sun Tzu fa una pila d’anys i continua sent vigent.

  Coincideixo amb la teva visió i amb la de l’Enrique Dans, que des d’un punt de vista diferent arriba a conclusions semblants.

  Salutacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s