Palau: no tots vàren callar

Fa un temps que aquest blog lluïa a la seva columna de la dreta una curiosa referència sobre el cas Palau, vista a l’excel.lent blog In Fernem Land:

“Le pregunto asimismo a una persona que conoce los entresijos del Palau acerca del porqué de que el Orfeó esté en esta situación no muy esplendorosa. Su respuesta es que quienes llevan la institución no tienen como centro el Orfeó, sino obtener ayudas económicas, emprender obras y organizar conciertos no orfeonísticos”. Orfeó Català o Palau. article d’Ernest Lluch a La Vanguardia 16 de març de 2000.

Per alguna inexplicable torpitud nostre, el requadre de text va desaparèixer del nostre blog, malgrat que, dissortadament, el “cas Palau” continua emmerdat. Per això, el recupero avui, aprofitant que a principis d’any, l’esmentat blog  publicava un altre dels treballs que convé llegir, titolat “La vergonya nacional”:

(…) “Aquí hi ha un “petit” delicte admès pels propis delinqüents i al darrere un immens contenidor de les deixalles més putrefactes que la nostra societat pot generar, on tot sembla indicar que aquests delinqüents arrosseguen al bo i millor de la societat civil i política, en un presumpte i genial xantatge, que fa que tothom hagi de callar, sense poder engegar el preuat ventilador, que tan agrada als polítics no implicats, ja que aquí ho està tot l’arc parlamentari.”

(…)  “Millet’s & Montull’s (això no és tan sols un problema dels progenitors, ja que tota la nissaga també hi estan enxampats) dormen molt (massa) tranquils i això que les proves de l’evidència de l’espoli són contundents i també els polítics, els comptables, els advocats i fins i tot els ciutadans, que potser a força d’obrir cada cop més la boca per l’astorament que provoca tot plegat, amb el temps ho hem acabat digerint una vegada més, com quelcom inherent al poder.” (…)

I mentrestant, la resta de ciutadans, més retallats que mai, a seguir callant i pagant. Rigurosament i, sobretot, sense indignar-se, que encara podríem pendre mal.

Anuncis

2 thoughts on “Palau: no tots vàren callar

  1. Gràcies per enllaçar-me i fer esment al blog.
    Jo crec que molts no vam callar, però sóc pessimista pel que fa al Palau i als actuals gestors i també sóc pessimista al resultat del judici dels malfactors.
    Bona feina!

  2. Un cop assolits certs nivells de putrefacció ja només es pot millorar. Com a mínim això deien els argentins, setmanes abans del “corralito”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s