Patinar no és un delicte


Un parell de generacions abans la gent jove del barri Gòtic es reunia per jugar a futbol a qualsevol recó on no hi hagués vehicles pel mig. La plaça de Sant Felip, Neri, la plaça del Rei, la plaça Vila de Madrid, eren alguns d’els escenaris d’apassionats partits. Lògicament, una part de la gent gran, que temia rebre una pilotada, es lamentava. Sovint els diaris s’en feien ressó i els guàrdies es veien obligats a intervenir. Així que quan sentien els crits dels companys que alertaven de l’arrivada dels municipals (llavors es deien els “guris”), tots fugíen cames ajudeu-me.

I és que ja ho deien els rètols d’advertència, alguns dels quals  encara són visibles, més de mig segle després:  “Està prohibido jugar a la pelota”, sempre en castellà, és clar perque el català també estava prohibit. Ara, la pintada de protesta que es veu a la Plaça dels Àngels està en anglès, però el fons és el mateix. Veïns que tenen por de ser atropellats pel carrer o que els molesta el soroll que fan les rodes dels patins. I, de tant en tant, que alguna cosa s’ha de fer, doncs l’habitual multa contra l’eternament frustrada ambició dels joves de tenir els seus propis espais.

I aquí teniu les fotos d’alguns d’aquests “culpables”, la majoria de la Plaça dels Àngels i alguna dels carrers propers. I és que ja sabeu, “la premsa -en aquest cas el blog- apunta i l’autoritat dispara”. Xivatos, que som uns xivatos.


Anuncis

2 thoughts on “Patinar no és un delicte

  1. És clar que no és un delicte! Al contrari, una manera de pasar l’estona i de dominar el propi cos, fer vida social, entre altres coses. Ara bé, això no treu que jugant jugant et puguin fotre un cop al turmell que et faci mal de veritat. Res a veure amb una pilotada, oi?. El que potser si que caldria és que l’Ajuntament habilités espais on aquesta quitxalla pugués patinar sense que la gent se’n sentís afectada i no puguessin representar cap mena de perill. No es tracta de crear espais de marginalitat com algún cop s’ha dit. Tot plegats, nois i transeunts, hi sortiriem guanyant. Igualment no es pot pas criminalitzar l’anar en bicicleta però cal fer-ho seguint unes mínimes normes, un estrip involuntari al vestit és, com a mínim, molt fácil i algú se’n ha de fer càrrec a part d’aquell a qui li han estripat. Quan la gent es queixa no ho fa necessariament per vici sinó que generalment hi ha alguna cosa que es podria millorar, i és per aquí per on es pot trobar l’aspecte positiu de la queixa, sobretot si es tracta d’un estat d’opinió bastant estés. Barcelona és una ciutat dissenyada a finals del segle XIX i potser s’ha quedat un xic estreta. Cal dir que el casc antic va ser dissenyat molt abans. Per molt que després s’hagi anat remodelant (Plaça dels Angels, p. ex.) encara continua sent una zona de trànsit peculiar, poc donada a les velocitats i als malabarismes dinàmics.

  2. A mi no em molesta que patinin, fins i tot trobo que és un mitjà de transport còmode i saludable. Però que passin a les dues o tres de la matinada pel carrer de casa, alguns cops fent salts amb figures, si que considero que és delicte!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s