Conclusions Assemblea Veïnal de la Plaça de la Vila de Madrid

Celebrada assemblea veïnal el dia 14 de novembre de 2013 a les 18.00h amb l’assistència d’unes 50 persones es procedeix a la recollida de queixes reiterades, mancances i noves propostes al Districte

Berenar

Consideracions prèvies:

1.- La majoria (no tots) dels temes exposats en aquest document ja han estat traslladats als tècnics del Districte en repetides ocasions i des de fa molt de temps.

2.- La línia de relació existent amb els tècnics municipals durant els darrers anys i amb diferents regidories (també amb l’actual) semblen haver-se tornat darrerament poc efectiva.

Donat el silenci existent i la manca d’informació i respostes ja vam haver de fer una denúncia col·lectiva escrita davant la mateixa regidoria i davant la Guàrdia Urbana i que es va respondre per escrit amb evasives i mesos després.

3.- La relació de col·laboració i comunicació existent fins fa mesos la considerem esgotada i s’està tornant a generar una sensació de desconfiança i de percepció de voler ignorar deliberadament les reiterades queixes i sol·licituds d’informació que hem anat fent des del veïnat.

4.- Reclamem tornar a un clima de confiança, col·laboració, informació i efectivitat necessaris per al bon funcionament entre el Districte i el barri i per a benefici mutu.

Manteniment de la plaça:

1.- Hi ha 2 arbres caiguts al carrer Francesc Pujols des de fa mesos sense que consti cap mesura de substitució i sense que s’hagi pres tampoc cap mesura de seguretat i senyalització sobre el forat existent que constitueix un perill, especialment per a la gent gran.

2.- Continua pendent d’arreglar la porta d’entrada superior al parc, que segueix trencada des de fa mesos, constituint un problema de seguretat, a l’hora que facilitat l’entrada de persones i gossos.

3.- Continuen caigudes i sense reposar diferents rajoles dels murets de la banda sud.

4.- Continua oxidada i foradada des de fa mesos la cantonada d’acer de la banda “sud” corroit per les pixades de gos, i pendent de substituir/arrenjar.

5.- La majoria de cadires del voltant de la plaça estan arrencades del seu lloc i s’haurien de tornar a falcar al seu lloc.

6.- El manteniment de la neteja dels vidres de la passarel·la és molt precari i constantment estan bruts.

7.- El reg de la plaça, tot i fer-se diverses vegades durant el dia, és molt superficial i es limita a remullar el terra, sense entrar a netejar precisament els punts conflictius: cantonades amb pixades de gos especialment pel que té d’insalubre i d’olors.

8.- Manifestar l’estupefacció que vam sentir quan el personal de neteja ens va indicar que la passarel·la de la plaça “no entrava” en el seu “mapa de carrers a netejar”…

ÀmbitAVPVMSenyalització i comunicació:

1.- Es continua sense rebre cap mena d’informació ni solució als continuats problemes amb els conductors de bicicletes que no respecten els vianants, ni la velocitat, ni les normes de circulació i seguretat, tot i les nostres propostes.

2.- Es detecten continuats incompliments de la Llei d’horaris comercials i es reclama que la GU actuï d’ofici per al seguiment i multa d’aquestes irregularitats.

3.- S’ha triplicat l’espai de terrassa de l’Ateneu sense que s’hagi fet cap mena d’informació al veïnat i ignorant si hi ha més sol·licituds d’ampliació i/o creació de nous vetlladors/terrasses.

4.- Es continua sense saber l’ús i destinació de l’edifici de Canuda/Bertrellans.

Apartat d’actuació de l’autoritat:

1.- Continua l’ocupació de gossos sense lligar per la passarel·la i per l’interior i l’exterior de la plaça, amb les consegüents queixes de molèsties de soroll i de por de gent gran i nens i per la invasió de la zona de gespa sense que ningú els digui res. La plaça s’està convertint en un gran pipican.

2.- Continua l’ocupació de l’interior de la plaça per part de gent dormint, picnics, bicicletes, grups, gossos, etc, davant la indiferència del personal del Museu i en la majoria dels casos de la pròpia GU, tot i les nostres reiterades denúncies i advertiments.

3.- Tornen a veure’s motos aparcades (habitualment sempre les mateixes, i fent “efecte crida”) al carrer Francesc Pujols i a la mateixa plaça.

4.- Continuen els problemes amb les bosses d’escombraries fora dels contenidors.

5.- Tornen els problemes amb la càrrega i descàrrega de Decathlon de forma matussera i sorollosa envaïnt la totalitat del carrer del Duc entre les 21 i les 22 h. I fora de l’àrea de càrrega i descàrrega que en el seu moment es va acordar amb els veïns, amb uns excessius sorolls i ocupació de l’espai públic per part d’aquest comerç.

6.- Tornen els problemes amb la discoteca del Passatge de la Rambla i l’ocupació del passatge amb taules i cadires dificultant, si no impedint, el pas. Hi va haver un temps de relativa calma, però s’ha tornat a trencar amb diàries molèsties nocturnes de sorolls i males conductes dels seus clients (pixades, crits, vòmits, brutícia…) i d’ocupació privativa d’un espai públic.

7.- Continua pendent de protecció amb cadena o muret vegetal el lateral de la rampa de l’accés al Museu per impedir el pas al centre de la zona ajardinada.

8.- Tot i les promeses reiterades per part del districte, seguim sense saber els horaris i presències dels agents cívics a la plaça.

9.- Tornen els problemes amb els patinadors de les sabateries. Amb problemes constants i reiterats amb la gent gran i els nens per la velocitat i el soroll que provoquen. Estan perfectament detectats els causant (les sabateries), el Districte ho sap sobradament i consta que en el passat van fer alguna gestió al respecte… però tot continua igual.

10.- Han desaparegut els senyals que prohibien el pas de bicicletes pel passatge de la Rambla. Hi havia un a cada extrem del passatge. Això provoca el pas indiscriminat per un passatge clarament no adequat per al trànsit de bicicletes i perillós per als vianants.

11.- Es detecta la consolidació i creixement de pisos turístics il·legals a la zona.

Noves propostes:

1.- Necessitat d’ampliar la disponibilitat de targetes d’accés de vehicles a la plaça per a familiars de residents amb mobilitat reduïda i fer-ho extensiu a la resta del veïnat per a d’altres possibles necessitats.

2.- Estudiar i dissenyar un pla de descomptes als aparcaments del B:SM més o menys propers per al veïnat que necessiti de disposar de vehicle privat i es troba amb l’obligació d’haver d’aparcar lluny de la plaça.

3.- Començar a estudiar en ferm (ja ho hem proposat en diverses ocasions) la possibilitat de creixement de l’àrea infantil (donat el seu èxit d’utilització i la seva efectivitat) i/o la instal·lació d’un circuit d’exercici per a gent gran com ja s’ha fet en molts altres parcs.

4.- Entrar com a projecte veïnal a considerar la proposta d’eliminació/transformació dels murs de la banda sud, segons ja vam proposar en el seu dia amb fotografies i tot que il·lustraven la idea i que no requerien d’un pressupost elevat i millorava en molt els problemes de visibilitat de l aplaça existents a la banda sud.

5.- Manifestar la crítica a com s’ha portat la informació veïnal sobre el projecte del nou edifici destinat a Mango i la preocupació sobre com es gestionarà l’important flux de gent que caldrà per fer viable econòmicament aquest inversió. Igualment, es manifesta la preocupació pel que suposa un projecte d’aquestes característiques respecte del teixit comercial tradicional del barri i que encara es manté viu.

6.- Proposar un acord Districte/GU/Pàrquing Citadines per poder fer l’entrada del pàrquing per la Rambla de doble sentit (entrada i sortida) mitjançant un semàfor regulador i evitant així el trànsit innecesari pels carrers de la plaça i entorns.

Apartat que afecta a la part de la Rambla de la nostra àrea d’actuació i que serà derivat als responsables del Pla Cor:

1.- Segueixen els problemes d’oferta per a turistes als quioscos de diaris.

2.- Continuen els problemes del personal comercial a l’entrada del passatge i al mig de la Rambla oferint serveis de restaurants, concerts, etc.

3.- Segons converses mantingudes amb anterioritat ja fa mesos, no s’ha rebut cap informació ni s’ha senyalitzat adequadament la normativa de pas en bicicletes per la Rambla en els sentits Santa Anna, Canuda i Portaferrissa.
4.- No s’ha informat de les característiques i funcionalitats del nou edifici de Mango a Rambla/Canuda. Tota la informació que el veïnat ha anat rebent ha estat a través de la premsa, tot i haver tingut converses amb els responsables del Pla Cor que es van comprometre a mantenir-nos informats.

Assemblea Veïnal de la Plaça de la Vila de Madrid i entorns

Anuncis

One thought on “Conclusions Assemblea Veïnal de la Plaça de la Vila de Madrid

  1. Decathlon ” amb uns excessius sorolls”. Sí, aquesta multinacional no acaba de comprendre que apart de clients seus, al barri hi ha ciutadans (que per cert, de vegades també són clients seus). Per exemple, cada dia, a les 9 del matí proven una per una les seves estridents alarmes. I a diferència dels seus segurates, els veïns no portem orelleres antisoroll. Al vespre, i suposo que per mantenir el to de la prepotència, donen uns grans cops amb les reixes metàl.liques quan les tanques. Després apaguen els llums i el carrer queda a les fosques. Fi de la seva diguem-ne responsabilitat social cap al barri. Com a mínim podrien intentar no perjudicar tant la qualitat de vida dels seus habitants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s